Strävhet straffar den late

Kort om små aktiviteter på Klatreverket på Torshov.. I Myrens sportcentrum finns attraktiva maskiner, lokaler och människor som samarbetar för att skapa synergier när det gäller att förbättra och försnygga både muskelmassa såväl som självförtroende.
Till höger hamnar man i det artificiella livet bland maskiner och viker ämnade att simulera fornfornforna tiders leverne då vi rörde oss varje dag, lyfte lejon och klättra på giraffer. Går man till vänster hamnar man oavkortat bland fejk och påhitt. Grepp i plastblandningar uppskruvade på naturfärgade väggar och ibland kulörta väggar i märkligt valda färger som andas 60-70tal. På golvet ligger heltäckande stavhopparmattor där de plockat ur halva stoppningen mot grus eller nåt. Hårt i alla fall.

image
Glada händer m begynnande värk

För den härdade innebär dessa bouldergrottor och höghöjdsväggar inga nämnvärda problem men för den klene..smärta, skratt och nöje. Skavda fingrar och värkande
muskler och fästen är kontentan. Olika leder i de nedre graderna och däröver besegrades tillsammans med Nils, en Järvsöbo som arbetar som designer, bestiger berg, surfar arktiska vatten och föredrar god mat mot äcklig.
Kvällen avslutades med en öl i den nedgående skandinaviska solen på Grisen strax utanför Klatreverkets lokaler. Välförtjänt och med visioner om uteklättring nästa gång!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s