Åldras

Det blir bättre och bättre för var dag som går. Det utvecklas för att så småningom mynna ut i något helt annat. Med varje minut som passeras läggs erfarenheterna på hög. Ju mer i påsen desto effektivare och produktivare blir vi. Att sträva efter att bli en i statistiken, en att räkna med. Men passa dig. Om du åldras för mycket, då är du inte välkommen mer.

Det ironiska med att åldras. Ju mer erfarenhet du får desta attraktivare blir du. Ju längre du lever desto mindre attraktiv blir du. Desto större krav har du på dig. Livets hållplatser skall passeras med dignitet och värdighet, våga inte hoppa över en hållplats. Då passar du inte in. Det är nog det värsta, att inte passa in.

Unika skall vi vara. Sträva efter att gå vår egna väg, vara individualister. Uppfylla våra egna mål, självuppfyllandets dröm. Våga inte passera någon annan eller använda armbågen på vägen bara, då passar du inte in oavsett hur unik du är. Våga vara unika i det sammanhang vi hör hemma inom så kommer allt gå bra.

Sammanhanget är det enda vi har i slutändan. Vilket sammanhang vill du vara i och vilket sammanhang har du hamnat i? Överensstämmer de med varandra eller är det skillnad, har du hamnat fel? Kan du byta till det rätta utan att trampa någon på fötterna. Behöva förklara dig? Ju äldre du blir, desto mindre bryr du dig och ju mindre du bryr dig desto lättare är det att nå dina mål.

Målen, med livet? Med dagen? Med företaget? Med skrivandet? Vi ska alltid ha mål med det vi gör. Karriärcoacherna trycker alltid på att vi ska ha ett mål. Sträva efter målet, nå dit! Då blir du lyckad och lycklig. På vägen kommer du åldras och omvärdera dina mål. Men framförallt, glöm inte att ha kul i ditt åldrande. Lycka till!

Annonser

2 reaktioner på ”Åldras

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s